Vakantiehuisje 1066

Tweepersoons chaletje in elfde-eeuwse stijl met hedendaags comfort
Bij binnenkomst waant u zich in de 11e eeuw, de tijd van Willem de Veroveraar (1066). Direct bij binnenkomst vindt u aan de linkerzijde het bed: een replica van het beroemde Birka-bed (vroeg middeleeuws). Aan de rechterzijde van het huisje staat een houten tafeltje met bijbehorend bankje.
De houten muren, met kaarsen en wandkleden gedecoreerd, geven een romantisch middeleeuwse ambiance.
Achter de linker houten deur is een kleine keuken te vinden met een koelkast, waterkoker, koffiezetapparaat en klein kooktoestel. In de kist aan het voeteneind van het bed vindt u gratis koffie en thee. De badkamer bevindt zich achter de rechter deur, waar u de gemakken van een moderne badkamer vindt: een toilet, douche en overige badkamerbenodigdheden.
Aangrenzend aan het huisje is een overkapping met daaronder een ruime picknicktafel, zodat u ook bij minder aantrekkelijk weer comfortabel en droog buiten kunt zitten, met uitzicht op de geiten.
Het huisje wordt geleverd met een mand hout zodat u in de avonduren bij een gezellig warm kampvuur kunt zitten.
Uiteraard bent u welkom om gebruik te maken van wat groeit en bloeit in de tuin. Hier staan fruitbomen en kruiden, zoals tijm, rozemarijn, munt en koriander die in de zomer bloeien. Kijk 's ochtends eens of de kippen een vers eitje voor u hebben gelegd.

Kookkist
Wilt u uw verblijf nóg middeleeuwser maken? Dan kunt u de kookkist huren. Deze wordt geleverd met authentieke replica's aan middeleeuwse kookbenodigdheden zoals ijzeren pannen, replica's van middeleeuws aardewerk, driepoten, keukengerei, treeften en een handig kookboekje. U hoeft enkel nog even de boodschappen te doen. De gastvrouw zal u wegwijs maken in de keuken van de middeleeuwen, incl. korte lezing over voedselgebruik, etiquette en wat men wel en niet at in de
middeleeuwen (en waarom). De prijs van het huren van de kookkist bedraagt € 50,-
Uiteraard kunt u zich ook inschrijven voor de workshops (zie workshop middeleeuws koken voor kleine groepen).

Nieuwediep
Nieuwediep is een klein dorpje in de gemeente Aa en Hunze. Op enkele kilometers vindt u het schattige, toeristische centrum van Gieten. Daarnaast is de omgeving ook populair wandel- en fietsgebied. De accommodatie ligt dichtbij de visvijver.
Neem eens het toeristische stoomtreintje van Veendam naar Stadskanaal en bekijk uw vakantiewoning vanaf de andere kant! Daarnaast bent u met de auto binnen een half uurtje in Duitsland, de binnenstad van Groningen of WILDLANDS in Emmen. Ook dagje naar de schaapskudde in Exloo of het Hunebedcentrum in Borger zijn leuke uitstapjes in de buurt.

Wij hopen u snel te mogen verwelkomen en het landelijke Nieuwediep.

Prijzen: € 65,- per nacht.
Ontbijt is mogelijk à € 8,50 p.p.

Geïnteresseerd? Stuur een postduif naar huisje1066@outlook.com of bel 0649383167.
Bekijk ook eens onze facebookpagina: https://www.facebook.com/1066-113987323715175

- FOTO'S -